Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Filled Under:

AYTA είναι τα ΤΡΙΑ σενάρια για το νόμο Παππά! Δείτε τα...

Σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις θα έχει η απόφαση του Συμβουλιου της Επικρατείας (ΣτΕ).
Από την αρχή το θέμα των τηλεοπτικών αδειών έγινε κεντρικό ζήτημα οξύτατης πολιτικής αντιπαράθεσης με την Αντιπολίτευση από τη μία, η οποία κάνει λόγο ακόμη και για πτώση της κυβέρνησης και από την άλλη τον πρωθυπουργό, ο οποίος έκανε γνωστό πως οι κυβερνήσεις δεν επηρεάζονται από τις δικαστικές αποφάσεις αλλά από το λαό. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά τις συνεδριάσεις του ΣτΕ, φαίνεται ότι υπάρχει μια πλειοψηφία  υπέρ της αντισυνταγματικότητας. 
Μεγάλη σημασία έχει για το ποιες διατάξεις θα θεωρήσουν οι ανώτατοι δικαστές ότι δε συνάδουν με το Σύνταγμα αλλά και η αιτιολόγηση και η κατεύθυνση που θα προκύπτει από την απόφαση του ΣτΕ. 
Το πρώτο σενάριο το οποίο είναι και επικρατέστερο είναι να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος επειδή ανέλαβε τη διαδικασία αδειοδότησης το υπουργείο ενώ κατά το Σύνταγμα την αρμοδιότητα αυτή, έχει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Στην περίπτωση αυτή, στόχος είναι η απόφαση να γίνει πολιτικά διαχειρίσιμη σημειώνοντας το κρίσιμο κενό που υπήρχε στην Ανεξάρτητη Αρχή, λόγω αδυναμίας της Διάσκεψης των Προέδρων να συγκροτήσουν το ΕΣΡ με την προβλεπόμενη πλειοψηφία των 4/5 και θα κάνει αναφορά για άμεση συγκρότησή του. Εάν αποφανθούν έτσι οι δικαστές, τότε πιθανότατα δεν θα συζητήσουν τον αριθμό 4 των αδειών.
Δεύτερο σενάριο με λιγότερες πιθανότητες είναι ο περιορισμός των αδιών  να κριθεί αντισυνταγματικός μόνο στον αριθμό 4, πιστεύοντας ότι οι διαδικασίες που ορίζει ο νόμος Παππά για την χορήγηση των αδειών κινούνται στο πλαίσιο του Συντάγματος.  
Το τρίτο σενάριο, που όπως φαίνεται θα αποκλειστεί από τους δικαστές και στο οποίο ο επίμαχος νόμος θα κριθεί ως αντισυνταγματικός, χωρίς κανέναν αστερίσκο. Σε μία τέτοια περίπτωση, όπως καταλαβαίνει κανείς, οι αρμοδιότητες Παππά και η απόφαση για τον διαγωνισμό περί της χορήγησης των 4 τηλεοπτικών αδειών θα βρεθούν σε νομικό κενό.


http://voicenews.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌