Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Filled Under:

ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ..

ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ..

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στα…

χωριά Πωγώνιο και Ζίτσα των Ιωαννίνων λόγω του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ του Σαββάτου.
Ο σεισμός είχε διάρκεια αρκετών δευτερολέπτων, ενώ προηγήθηκε και μεγάλη βοή. Αυτήν την ώρα υπάρχει έντονη μετασεισμική ακολουθία, με τους κατοίκους να έχουν βγεί στις πλατείες.
Το επίκεντρο του αρχικού σεισμού εντοπίζεται 16 χλμ βορεια- βορειοδυτικά των Ιωαννίνων, στην περιοχή του Πωγωνίου, ενώ ήταν μεγέθους 5,5 – 5,7 ρίχτερ.
Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός σε όλη την ευρύτερη περιοχή, απο την Κέρκυρα έως την Κοζάνη και τη Θεσσαλονίκη.
ΝΥΧΤΑ ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ
Ακολούθησαν – μέσα σε 26 λεπτά – τουλάχιστον 9 ισχυροί μετασεισμοί μεγέθους 4,1 έως και 2,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, ενώ οι μετασεισμικές δονήσεις, όπως ανέφερε στο enikos.gr ο καθηγητής Γεωφυσικής Βασίλης Παπαζάχος, αναμένεται να συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του προϊστάμενου της πολιτικής προστασίας κ. Δημήτρη Μαυρογιώργου, μέχρι στιγμής υπάρχουν πληροφορίες για μικρές ζημιές σε σπίτια και άλλα κτίρια.
Τόνισε όμως, πως υπάρχουν κάποια σοβαρά προβλήμτα στο οδικό δίκτυο, από πτώση βράχων.
Κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, κάνουν λόγο για πτώση δυο παλαιών και ακατοίκητων κτηρίων στην περιοχή «Καλούτσιανη» μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων, αλλά και για ζημιές στο μοναστήρι του χωριού Ασπράγγελοι, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο επίκεντρο.
Από την πυροσβεστική πάντως, δεν υπάρχουν αναφορές για εκτεταμένες υλικές ζημιές ή τραυματισμούς.
Αυτή τη ώρα κλιμάκια της ΠΥ και της Πολιτικής Προστασίας κατευθύνονται προς τα χωριά κοντά στη Ζίτσα. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τοπικά ραδιοφωνικά μέσα μιλάνε για πολλούς κατοίκους που έχουν βγει στις πλατείες.

Μεγάλη προσοχή στους δρόμους, καθώς διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν κατολισθήσεις στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌