Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Filled Under:

Μας ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ!Έρχεται η Δραχμή;..

Σημαντική αύξηση παρουσιάζει το αποταμιευμένο κεφάλαιο των ελληνικών επιχειρήσεων σε Βουλγαρία και Ρουμανία. Μάλιστα, για να γίνουμε συγκεκριμένοι  10% και 8% παρουσίασαν το 2015 οι τραπεζικές καταθέσεις στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία, αντίστοιχα, τη στιγμή που στην Ελλάδα σημειωνόταν νέα «βουτιά» κατά 23%, η μεγαλύτερη από το ξέσπασμα της κρίσης το 2008.
Όχι μόνο αυτό αλλά ο  Gabriel Felbermayr του γερμανικού ινστιτούτου IFO υποστηρίζει πως η επιστροφή στη δραχμή θα είναι επώδυνη μόνο για τα πρώτα χρόνια.
Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο καθηγητής Felbermayr είπε ότι και ο ίδιος και το Ifo, θεωρούν ότι «η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα της λανθασμένης απόφαση του 2010» και θέτουν «το μεγάλο ερώτημα» εάν ήταν ορθό «να επιλεγεί η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ ή θα ήταν καλύτερα να είχε αποχωρήσει».
Ο οικονομολόγος πιστεύει ότι «αυτό το οποίο χρειάζεται η Ελλάδα είναι ένα πραγματικό βιώσιμο μοντέλο ώστε μετά να πείτε στην Ευρώπη: ιδού το σχέδιο για τη νέα Ελλάδα και να ζητήσετε την υποστήριξή της». Πρέπει «να πείτε πάμε πίσω στο εθνικό νόμισμα προσωρινά, διαγράψτε το χρέος μας άνευ όρων και θα εφαρμόσουμε ένα βιώσιμο πρόγραμμα ανάπτυξης. Στην Ιρλανδία όπου δεν υπήρχαν οξείες πολιτικές αντιπαραθέσεις αυτό έγινε επί τη βάσει ευρύτερης πολιτικής συναίνεσης».
Η επανεμφάνιση, ως δια μαγείας, του σεναρίου της Δραχμής δε μπορεί να είναι τυχαίο. Η διαπραγμάτευση δεν πάει καλά (με τα μέχρι τώρα στοιχεία), η κυβέρνηση παίρνει βαθμό κάτω από τη βάση, μήπως τίποτα δεν είναι τυχαίο;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌