Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Filled Under:

ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ στο ΑΙΓΑΙΟ! Κρατήθηκε ΚΡΥΦΟ...

Κρυφή προσπάθησε να κρατήσει η Αθήνα μια νέα, σοβαρή πρόκληση των Τούρκων στην περιοχή του Καστελόριζου, όταν ένα τουρκικό πολεμικό παρενόχλησε ερευνητικό σκάφος. 
Πριν λίγο διάστημα, το ερευνητικό σκάφος RV Med Surveyor πήρε άδεια από τις ελληνικές αρχές να διενεργήσει επιστημονικές έρευνες σε περιοχή που εκτείνεται νότια του Καστελόριζου μέχρι και δυτικά της Ρόδου, χωρίς να προσδιορίζεται η λήξη των ερευνών, όπως υπογραμμίζεται στη σχετική NAVWARN που εξέδωσε η ο αρμόδιος Σταθμός του Ηρακλείου, στις 21 Οκτωβρίου. 
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του σκάφους στην περιοχή τουρκική φρεγάτα Geliboglu πλησίασε και ο κυβερνήτης απαίτησε να αποχωρήσει το σκάφος, ισχυριζόμενος ότι δεν έχει πάρει άδεια σε περιοχή που αποτελεί τμήμα τουρκικής υφαλοκρηπίδας. 
Η Αθήνα ενημερώθηκε για το γεγονός και έστειλε τη φρεγάτα "Νικηφόρος Φωκάς", ωστόσο έγινε αυτό που επιθυμούσε η τούρκικη πλευρά, καθώς η ελληνική και η τουρκική φρεγάτα συνόδεψαν το ερευνητικό σκάφος μέχρι την στιγμή διέλευσης από τον 28ο Μεσημβρινό, στο μέσο της Ρόδου. 
Το περιστατικό έγινε στον απόηχο των τουρκικών αξιώσεων για τα σύνορα της χώρας, με τις παρανοϊκές δηλώσεις του Ερντογάν που αμφισβητεί την ελληνική εδαφική κυριαρχία. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌