Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

Σάλος έχει προκληθεί από την είδηση πως στο Πρωθυπουργικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη, και παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, έχουν αποσπαστεί σε αυτό 16 αστυνομικοί.
Αδυνατούμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο αποσπώνται οι αστυνομικοί στην παρούσα χρονική περίοδο που η βία (ειδικά στα hot spot) βρίσκεται σε έξαρση.
Θυμίζουμε πως το κτήριο του Πρωθυπουργικού Γραφείου, βρίσκεται επί της οδού Προξένων, είναι ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα κτήρια της Συμπρωτεύουσας, καθώς εκεί ήδη στεγάζεται στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχει αστυνομική φύλαξη και εντός του Πρωθυπουργικού Γραφείου, όχι μόνο έξω από αυτό.
Ο ειδικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Θεόφιλος Παπαδάκης, δήλωσε τα εξής:
«Η μετακίνηση αστυνομικών από διάφορα τμήματα μάχιμων υπηρεσιών στη φύλαξη του Πρωθυπουργικού Γραφείου, που ήδη ως υφυπουργείο φυλάσσεται καθημερινά σε 24ωρη βάση επαρκώς, στερεί από τις γειτονιές και τους δρόμους της Θεσσαλονίκης αυτούς τους αστυνομικούς, με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των κατοίκων της συμπρωτεύουσας», τονίζει ο ειδικός γραμματέας της ΠΟΑΣΥ. Και προσθέτει: «Η αύξηση της εγκληματικότητας στον Νομό Θεσσαλονίκης, η λειτουργία 11 hot spots και το κομβικό γεωγραφικό σημείο της Θεσσαλονίκης ως κέντρο της Βόρειας Ελλάδας και ως δεύτερο αστικό κέντρο της χώρας, επιβάλλουν την άμεση ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης. Κρίνεται απαραίτητο να πραγματοποιηθεί άμεσα έκτακτη μετάθεση αρκετών αστυνομικών μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Η γενική αρχή θα πρέπει να είναι σε κάθε περίπτωση ο αστυνομικός να είναι στον δρόμο στην υπηρεσία του πολίτη και όχι στη φρούρηση επίσημων προσώπων, κτιρίων και κέντρων προσφύγων».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌