Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

4ο MNHMONIO TΩΡΑ!Καμία ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ....

Έρχεται το 4ο Μνημόνιο. Αυτό δηλώνει η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» επικαλούμενη το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι, «σε περίπτωση που οι δανειστές επιδείξουν επιείκεια στην Αθήνα, τότε η χώρα μας θα χρειαστεί επιπρόσθετη χρηματοδότηση, ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ».
«Αν οι δανειστές των Αθηνών, όπως η Γερμανία, επιδείξουν υπερβολική επιείκεια έναντι των στόχων της λιτότητας στην Ελλάδα», όπως αναφέρει σε άρθρο της η «FAZ», «τότε αυτό θα μπορούσε να τους κοστίσει ακριβά. Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει να πετύχει τα επόμενα χρόνια πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ. Αν καταφέρει πλεόνασμα 1,5%, όπως ζητά το ΔΝΤ, τότε η Αθήνα θα χρειαζόταν μεσοπρόθεσμα πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 100 περίπου δις ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών».
Θυμίζουμε πως αυτό το ποσό έχει αναφερθεί από την περασμένη εβδομάδα στην Επιτροπή Προυπολογισμού της γερμανικής Βουλής, από τον υφυπουργό Οικονομικών, Γενς Σπαν. «Και αυτό θα ήταν περίπου ένα νέο πακέτο βοήθειας», υποστήριξε ενώπιον των βουλευτών ο Σπαν.
Στο μεταξύ, αξίζει να τονιστεί πως ο εκπρόσωπος των δύο χριστιανικών κομμάτων της γερμανικής βουλής,  Έκχαρτ Ρέμπεργκ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «πάντως εμείς δεν πρόκειται να συμπράξουμε ούτε σε ένα ονομαστικό κούρεμα χρέους ούτε σε πρόσθετη οικονομική βοήθεια σε τέτοιο ύψος». Τέλος, υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα οφείλει να εφαρμόσει τις συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις χωρίς εκπτώσεις».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌