Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

ΞΕΚΙΝΑ το ΣΥΣΤΗΜΑ!Το Στουρνάρα θέλουν για Πρωθυπουργό οι Γερμανοί;..

Συνέντευξη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα φιλοξενεί η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt του Ντίσελντορφ.
Ο Γερμανός δημοσιογράφος τον παρουσιάζει ως τον de facto αρχηγό της αντιπολίτευσης στη χώρα μας.  Ο δημοσιογράφος θυμίζει πως ο Γιάννης Στουρνάρας υποστηρίζει θερμά την ελάφρυνση του χρέους, ρεαλιστικούς δημοσιονομικούς στόχους και την τάχιστη ολοκλήρωση του προγράμματος.
Απορρίπτει τους ισχυρισμούς Σόιμπλε ότι ελάφρυνση του χρέους θα οδηγήσει σε παράλυση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών.
«Είναι μια ερμηνεία που ενέχει πολλούς κινδύνου» δηλώνει ο Στουρνάρας. «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι εξειδίκευση των βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέσων για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους». Σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την άρση των capital controls o Έλληνας τραπεζίτης και πρώην υπουργός Οικονομικών απαντά ότι πριν αρθούν θα πρέπει πρώτα να εξομαλυνθεί η ρευστότητα των τραπεζών και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη. «Εκτιμώ ότι μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος μέσα στο 2018 η Ελλάδα θα ξαναβγεί στις αγορές υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν ληφθεί μέτρα για τη βιωσιμότητα του χρέους»


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌