Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

Προσοχή! Σε ποια περίπτωση διαγράφονται τα χρέη...



Σπάνια και ειδική περίπτωση αποτελεί αυτή μιας επιχείρησης, για την οποία το δικαστήριο ακύρωσε διαταγή πληρωμής σε τράπεζα επειδή το τραπεζικό ίδρυμα είχε την πλήρη ευθύνη για την αδυναμία αποπληρωμής. 
Σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο, συγκεκριμένη επιχείρηση προσέφυγε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών επειδή η πιστώτρια τράπεζα δεν εξέτασε το αίτημα της εταιρείας να μπει εγγυητής σε πρόγραμμα δανεισμού το ΤΕΜΠΜΕ (Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών & Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων). 
Όπως ισχυρίστηκε η επιχείρηση, πληρούσε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να πάρει δάνειο με χαμηλούς τόκους, καθώς την περίοδο εκείνη ήταν κερδοφόρα. 
Ωστόσο,  η τράπεζα δεν εξέτασε το εν λόγω αίτημα με αποτέλεσμα η επιχείρηση να μην μπορέσει να προμηθευτεί και να δουλέψει κανονικά. Ως εκ τούτου, το δικαστήριο έκρινε ότι η τράπεζα για την οικονομική αδυναμία στην οποία περιήλθε ο οφειλέτης και πήρε μια πρωτοφανή απόφαση ανακοπής μιας τραπεζικής διαταγής πληρωμής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌