Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ φοβάται ότι ο Μητσοτάκης σαν πρωθυπουργός θα τον εξαναγκάσει σε παραίτηση

Τρέμουν ότι πλησιάζει η ΩΡΑ του ΤΕΛΟΥΣ και στηρίζουν τα πάντα στους Γάλλους και στον Γιουνκέρ! Η ελληνική κυβέρνηση έχει “επιστρατεύσει” τον Μοσκοβισί ωσάν τελάλη θετικών δηλώσεων και επιβράβευσης της ελληνικής κυβέρνησης.
Τσίπρας-Παυλόπουλος-Σχοινάς τρέμουν στην ιδέα των εκλογών ειδικά μετά την απάντηση Βενιζέλου στο γνωστό άρθρο της εφημερίδας Δημοκρατία.
Από τον Ian Ford
Ο Παυλόπουλος γνωρίζει πως εάν πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα θα εξαναγκασθεί και ο ίδιος να παραιτηθεί πριν ολοκληρωθεί η θητεία του ειδικά μετά από όσα πρόκειται να του προσάψουν οι οξυδερκείς γαλάζιοι οι οποίοι έχουν συστήσει ειδική επιτροπή που διερευνά τα προεδρικά διατάγματα και τους λοιπούς άθλους του Προκόπη. Ο Μητσοτάκης είναι κόκκινο πανί για τον Πάκη και αντιστρόφως!
Κι ενώ το Μαξίμου και ο Τσακαλώτος που γελοιοποίησε τους ταλαίπωρους 53 plus με την δήλωση μετανοίας κάνουν ότι μπορούν για να μην δοθεί αυτή στην δημοσιότητα (δείτε εδώ και τον απίστευτα ύποπτο ρόλο του Ντάισεμπλουμ ο οποίος συμβάλει στην συγκάλυψη) έρχεται η πλευρά Σόιμπλε και τα κράτη που είναι με το μέρος της Γερμανίας να θέσουν ήδη ζήτημα λήψεως ισοδυνάμων μέτρων για την αναστολή των αυξήσεων του ΦΠΑ στα νησιά Τα μέτρα αυτά θα αφορούν το 2017, είναι άσχετα από την παροχή στους συνταξιούχους που σχετίζεται με το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 και οι δανειστές ήδη τα ποσοτικοποιούν, εκτιμώντας τα σε περίπου 100-150 εκατ. ευρώ-όπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα.
Μιλάμε για την απόλυτη ταπείνωση και το απόλυτο ρεζίλι της κυβέρνησης. Πιο στα 4 δεν υπάρχει. Μέσα σ΄αυτό το κλίμα επιστρατεύουν τον τελάλη Μοσκοβισί, τον Καποδίστρια και τον Ρήγα Φερραίο.
Στο “αρμόδιο” υπουργείο Οικονομικών δεν καταλαβαίνουν γιατί τρώνε το ένα χαστούκι μετά το άλλο παρότι υπογράφουν στα τυφλά και με φανατισμό κάθε δήλωση μετανοίας που τους υπαγορεύουν οι δανειστές!
Αρκεί να παραμείνουν γατζωμένοι στην εξουσία.
Μέσα στην γενικότερη παραλυσία που προκαλεί αυτή η κατάσταση έρχονται και κάποια άρθρα όπως αυτό του υπουργού Ανάπτυξης στην Καθημερινή να αποκαλύψουν και την ασχετοσύνη που διακατέχει τους κυβερνητικούς αξιωματούχους οι οποίοι βρίσκονται μάλιστα σε πόστα-κλειδιά για την ανάπτυξη.
Πάρτε παράδειγμα τον υπουργό κ. Παπαδημητρίου ο οποίος έγραψε κοτάζμ άρθρο στην Καθημερινή για να μας πείσει ότι οι χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές δεν αποφέρουν επενδύσεις. Ερχονται λοιπόν τα γενονότα και τον διαψεύδουν.Σύμφωνα με τον Guardian τουλάχιστο 100 βρετανικές τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και επιχειρήσεις, έχουν κάνει αίτηση στις ιρλανδικές αρχές για να μεταφέρουν εκεί τις δραστηριότητες τους στον απόηχο του Brexit. O Guardian αναφέρει πως ένας από τους πλέον σοβαρούς λόγους για την απόφασή τους είναι ο χαμηλός φορολογικός συντελεστής-μόλις 12,5%.
Από το 2009-γράφει ο θεωρητικός του Τίποτα υπουργός- σε όποια χώρα της ΕΕ εφαρμόστηκε η μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων δεν απέφερε επενδύσεις, τονίζει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», με τίτλο «Η μείωση της φορολογίας και η ανάπτυξη». Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο κ. Παπαδημητρίου, σε χώρες όπως η Φινλανδία, η Σλοβενία και η Ισπανία, όπου υπήρξε μείωση των φορολογικών συντελεστών, παρατηρείται ταυτόχρονα και μείωση των επενδύσεων. Μείωση επενδύσεων παρατηρείται ακόμη και σε χώρες με χαμηλό συντελεστή (Κροατία, Πολωνία, Ρουμανία), που τον διατήρησαν χαμηλό, ενώ αντίθετα οι πλέον ανεπτυγμένες οικονομίες (Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Αυστρία) παρότι διατήρησαν υψηλούς φορολογικούς συντελεστές καθ΄ όλη τη διάρκεια της κρίσης, δεν αντιμετώπισαν κάμψη, αλλά μικρή άνοδο των επενδύσεών τους ως προς το ΑΕΠ.
Το ρεπορτάζ του Guardian τώρα: Τουλάχιστον 100 βρετανικές τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και επιχειρήσεις, έχουν κάνει αίτηση στις ιρλανδικές αρχές για να μεταφέρουν εκεί τις δραστηριότητες τους στον απόηχο του Brexit αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Guardian.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ανάπτυξης της Iρλανδίας (IDA), πολλές από τις εταιρίες που θέλουν να μετεγκατασταθούν, έχουν την βάση τους στο Λονδίνο. Όπως αναφέρει ο IDA, η Ιρλανδία θα προσπαθήσει να αποκομίσει κέρδος από τη απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την ΕΕ, παρά το γεγονός ότι η απόφαση των Βρετανών για Brexit δεν ήταν αυτή που επιθυμούσαν οι Ιρλανδοί.
Επίσης, ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ανάπτυξης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ανάληψη της αμερικανής προεδρίας από τον Τραμπ δεν θα αποτελέσει εμπόδιο για τις επενδύσεις των αμερικανικών πολυεθνικών εταιριών στην χώρα.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις, στόχος της IDA είναι η δημιουργία 80.000 νέων θέσεων εργασίας στη Ιρλανδία μέχρι το 2019. Σύμφωνα με τον Οργανισμό, ένα από τα βασικά κίνητρα για ξένες επενδύσεις στη χώρα είναι η χαμηλή φορολογία των επιχειρήσεων, που ανέρχεται στο 12,5% και αποτελεί το “κλειδί” της ιρλανδικής δημοσιονομικής πολιτικής.
Ένας πρόσθετος λόγος που κάνει το IDA αισιοδοξεί ότι η Ιρλανδία θα αποτελέσει πόλο έλξης για τις βρετανικές επιχειρήσεις μετά το Βrexit είναι το γεγονός ότι μετά την ολοκλήρωση της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από της Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ιρλανδία θα είναι η μοναδική αγγλόφωνη χώρα εντός της Ένωσης.
Η κυβέρνηση της Αθήνας περιμένει με αγωνία την στάση που θα κρατήσει ο Τραμπ στο ελληνικό ζήτημα. Είχαν φθάσει μάλιστα στο σημείο να πιστεύουν ότι ο Τραμπ θα ζητήσει να αποσυρθεί το ΔΝΤ από το πρόγραμμα χωρίς κανείς να μπορεί να αντιληφθει γιατί κάτι τέτοιο (που δεν πρόκειται να συμβεί) θα ήταν καλό για την Αθήνα και μάλιστα ενώ μπαίνουμε σε ένα 2017 που όπως όλα δείχνουν θα εκλεγούν κυβερνήσεις εχθρικές προς τους τραχανοπλαγιάδες του ΣΥΡΙΖΑ.
Μόνο ο Μοσκοβισί θα αμολάει τις παρόλες του μέχρι να σιγήσει κι αυτός καθώς θα διαπιστώσει ότι δεν τον παίρνει να στηρίζει περαιτέρω ένα διεφθαρμένο πελατειακό κράτος που αρνείται να μεταρρυθμιστεί και στο μεταξύ δίνει συγχωροχάρτια στους εργατοπατέρες σαν κι αυτούς της χρεοκοπημένης ΔΕΗ.
Ο Στέλιος Κούλογλου-σε αντίθεση με τον ζεν Παπαδημούλη-βλέπει το θεριό που ετοιμάζεται να τους κατασπαράξει και ζητά από τον Τσίπρα να κάνει πρώτος τις κινήσεις στη σκακιέρα των εκλογών καθότι σε περίπτωση νέου δημοψήφισματος ο κόσμος θα τους έπαιρνε με τις πέτρες ενώ πλέον υπάρχουν πολλοί σκελετοί στις ντουλάπες της εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι χαρακτηριστικό το σημερινό άρθρο του Θανάση Μαυρίδη από το liberal.gr
Δεν αισθάνονται την ανάγκη να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό για τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν έναντι των δανειστών. Δεν δίνουν οι ίδιοι στην δημοσιότητα την επιστολή Τσακαλώτου. Δεν σέβονται τον ελληνικό λαό. Όπως δεν ένιωθαν την ανάγκη να περάσουν από την Βουλή την συμφωνία – γέφυρα στις αρχές του 2015. Αυτή είναι η σύγχρονη χούντα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!
Ας μην νομίζουν, πάντως, ότι δεν θα δώσουν λογαριασμό για ό,τι κάνουν στο σύντομο πέρασμά τους από την εξουσία. Ότι θα συνεχίσουν να συκοφαντούν και να βρίζουν δίχως επιπτώσεις. Ο χρόνος τους στην κλεψύδρα τελειώνει και πολύ γρήγορα ο κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του. Και να είναι βέβαιοι ότι θα μάθουμε τα πάντα! Για τους μηχανισμούς παραπληροφόρησης, για τα ταξίδια στην Βενεζουέλα και στο Ιράν, για τα βαλιτσάκια που κυκλοφορούν στην Αθήνα, για τα ορφανά του Άκη. Θα μαθευτούν τα πάντα. Δεν πρόκειται να μείνει κάτι στο σκοτάδι και δεν πρόκειται να κρυφτεί κάποιος πίσω από Κυπριακές off shore.
Η χώρα έχει υποφέρει από τις συμπεριφορές των Παπατζήδων της πολιτικής. Από τους πληρωμένους κονδυλοφόρους των μυστικών κονδυλίων. Δεν θα μείνουν για πάντα προστατευμένοι από τις φτερούγες του καθεστώτος. Ούτε από τους ολιγάρχες που έχουν αναλάβει σήμερα ένα μέρος του κόστους του τεράστιου μηχανισμού προπαγάνδας που έχει στηθεί. Είναι γνωστοί οι προβοκάτορες που έχουν αναλάβει το έργο προστασίας των επίορκων. Εκείνων που συνωμοτούσαν για λογαριασμό του λόμπι της δραχμής. Δεν θα μπορούν για πάντα να κρύβονται πίσω από την ανωνυμία. Ούτε θα τους προστατεύσουν οι υπουργοί που θα θελήσουν να κάψουν τα αποδεικτικά στοιχεία την ημέρα που θα φεύγουν από τα υπουργεία τους…
Η άνοδος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία και η προσπάθεια της πλήρους κυριαρχίας τους στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης έχει πολλές σκοτεινές πλευρές. Να είναι σίγουροι ότι δεν θα μείνει ούτε μία αθέατη.
Το κράτος είναι πράγματι πανίσχυρο. Έχει πολλές δυνατότητες. Φορολογικές, δικαστικές, αστυνομικές. Κι ίσως και κάποιες ακόμη, στην λεγόμενη γκρίζα περιοχή. Είναι δυνατοί. Σύμφωνοι. Για πόσο ακόμη;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌