Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Filled Under:

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στη ΘΡΑΚΗ!Η Τουρκία θέλει να «συνεισφέρει με όλα τα μέσα»...



Τα είπαμε και χθες και δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε γι άλλη μία φορά. Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση για τον εμπρησμό του Τεμένους Βαγιαζίτ στο Διδυμότειχο, στο οποίο ζητά και τα 'ρέστα' από την ελληνική πολιτεία.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:
«Με λύπη πληροφορηθήκαμε ότι το Çelebi Sultan Mehmet Mosque στο Διδυμότειχο, που χτίστηκε το 1420 και οι εργασίες αποκατάστασης από τις ελληνικές αρχές ξεκίνησαν το 2016, υπέστη σοβαρές ζημιές ως αποτέλεσμα φωτιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα της 22ας Μαρτίου. Περιμένουμε από τις ελληνικές αρχές να καθορίσουν τα αίτια της πυρκαγιάς.
Είναι πολύ σημαντικό το τέμενος, που αποτελεί ένα από τα πιο ξεχωριστά δείγματα της κοινής μας πολιτιστικής κληρονομιάς με την Ελλάδα, να αποκατασταθεί στην αρχική του μορφή και να διατηρηθεί για τις μελλοντικές γενιές.
Η κοινή μας πρόθεση να διατηρήσουμε αμοιβαία τα πολιτιστικά μνημεία στην Τουρκία και την Ελλάδα αποτυπώνεται στις συμφωνίες που υπεγράφησαν κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών.
Ευθυγραμμιζόμενη με αυτή την κοινή πρόθεση, η Τουρκία είναι έτοιμη να συνεισφέρει με όλα τα μέσα για την αποκατάσταση και διατήρηση του τεμένους ως ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό μνημείο.
Τώρα το ότι η Τουρκία δε φροντίζει τα χριστιανικά μνημεία είναι δεδομένο. Τι ακριβώς εννοεί η Τουρκία με το «έτοιμη να συνεισφέρει με όλα τα μέσα για την αποκατάσταση και διατήρηση του τεμένους ως ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό μνημείο» είναι λίγο προβοκατόρικο...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌