Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Filled Under:

ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ (επικίνδυνα) η κρίση στο ΠΑΣΟΚ...

Κορυφώνεται η κρίση στο ΠΑΣΟΚ με απρόβλεπτες τις εξελίξεις. Λίγες ώρες μετά το τέλος της περιπετειώδους συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής η ομάδα του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, η οποία αμφισβητεί την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να προχωρήσει σε διενέργεια 
Συνεδρίου Αρχών και ζητάει Ιδρυτικό Συνέδριο, εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση.

Η Φ. Γεννηματά επέμεινε νωρίτερα στη γραμμή των θεσμικών αντιπροσώπων με στόχο να γίνει ένα ακόμη βήμα για τον νέο και ενιαίο φορέα των προοδευτικών δυνάμεων και διευκρίνισε πως το συνέδριο της 30ης Ιουνίου δε θα εκλέξει όργανα.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, διαφοροποιούμενος, ζήτησε «συνέδριο Επινέ» (ίδρυσης νέου φορέα όπως έκανε το σοσιαλιστικό κόμμα στη Γαλλία) ή ανοιχτή συνδιάσκεψη θέσεων. Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο Στέφανος Ξεκαλάκης. Μια τρίτη πρόταση παρουσίασαν ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Μιχάλης Κατρίνης και άλλα στελέχη για την ανάγκη μετά το συνέδριο ή τη συνδιάσκεψη της Συμπαράταξης να γίνει το συνέδριο ίδρυσης του νέου φορέα. Θα πρέπει όμως, τόνισαν, να έχει αποφασίσει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ σε συνέδριο για την τύχη του.Ο Κώστας Σκανδαλίδης επιχείρησε να ενοποιήσει τις προτάσεις, αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό. 

Η πλευρά Ανδρουλάκη ζήτησε να γίνει ψηφοφορία με τα περισσότερα στελέχη του προεδρικού περιβάλλοντος όμως να αντιδρούν λέγοντας ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου. 
Στο σημείο αυτό μάλιστα αποχώρησαν ώστε να μην υπάρχει απαρτία και στην αίθουσα έμειναν μόνο τα μέλη που λένε «όχι». Στο πλαίσιο αυτό, θεώρησαν ότι η εισήγηση Γεννηματά έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία από την κεντρική επιτροπή. Μάλιστα, το γραφείο Τύπου του κόμματος προχώρησε και στη σχετική ανακοίνωση προς τα μέσα ενημέρωσης.

Στην αίθουσα,  παρέμειναν τα στελέχη που υποστήριζαν τις θέσεις του Νίκου Ανδρουλάκη και του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. Ο τελευταίος ζήτησε το θέμα να εξεταστεί από το πολιτικό συμβούλιο και να ακολουθήσει νέα συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής. Τελικά έγινε ψηφοφορία από την οποία αποχώρησε. Η ψηφοφορία ενέκρινε την εισήγηση που είχαν καταθέσει νωρίτερα τρία μέλη (Αναστασίου Έλενα, Ζαρπαλάς Σωτήρης, Σπυρόπουλος Ανδρέας) της επιρροής Ανδρουλάκη. Το κείμενο που υποστήριξαν οι Ανδρουλάκης και Ξεκαλάκης: Και στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα η 7η Σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, παρουσία 115 μελών της, οπότε διαπιστώθηκε και η απαρτία.
Στην διαδικασία τοποθετήθηκαν 32 μέλη της ΚΠΕ.
Λίγο πριν την ολοκλήρωση των ομιλιών, και ενώ στην αίθουσα βρισκόταν περίπου 90 μέλη της ΚΠΕ, ένα τμήμα μελών της Κεντρικής Επιτροπής αποχώρησε από την διαδικασία αρνούμενο να τεθούν σε ψηφοφορία η εισήγηση της Προέδρου, η πρόταση των τριών μελών του Πολιτικού Συμβουλίου (Σπυρόπουλος, Ζαρπαλάς και Αναστασίου).
Από τη διαδικασία αποχώρησαν και δύο μέλη του Προεδρείου της συνεδρίασης οι σύντροφοι Τζελέπης και Βεργοπούλου με την αιτιολογία ότι από το κλίμα της συνεδρίασης προέκυψε ότι η εισήγηση της Προέδρου έχει την γενικότερη αποδοχή!!!
Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με παρόντες περίπου 60 μέλη της ΚΠΕ, η οποία κατέληξε σε ψηφοφορία, κατά την οποία η πρόταση των τριών μελών του ΠΣ έλαβε 44 ψήφους.
Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ενημέρωσε το σώμα ότι, μετά την εξέλιξη αυτή, ζητάει "η πρότασή των τριών" να τεθεί εν γνώσει της Προέδρου, ώστε να φέρει σε συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου μια συνθετική πρόταση που να απηχεί τη βούληση του συνόλου των μελών της ΚΠΕ.
Με έκπληξη βλέπουμε στα email μας, στην emailing list των μελών του ΠΑΣΟΚ και σε δημοσιεύματα fake news περί αποφάσεων που ουδέποτε ελήφθησαν καθ' ότι οι απέχοντες μιας διαδικασίας εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να λάβουν αποφάσεις.
Για όλους εμάς που επί τόσα χρόνια στηρίζουμε άδολα το ΠΑΣΟΚ η προσπάθεια για δημοκρατική λειτουργία και συλλογική δράση θα είναι συνεχής».

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Ξεκαλάκης θα ζητήσει από την Φ Γεννηματά να συνεδριάσουν και πάλι τα όργανα του ΠΑΣΟΚ. Το κλίμα είναι ιδιαίτερα φορτισμένο ενώ κύκλοι της ηγεσίας μιλούν για φράξια και υπονόμευση και επισημαίνουν ότι η κατάσταση αυτή δε μπορεί να συνεχιστεί.
Από την πλευρά Ανδρουλάκη υποστηρίζεται είναι πρωτοφανές να αποχωρεί η ηγεσία από μία ψηφοφορία και ότι θα πρέπει ο χώρος να οδηγηθεί σε ανοιχτές διαδικασίες ώστε να συμμετάσχουν και το Ποτάμι και η Ώρα Αποφάσεων.

http://www.press-gr.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌