Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Filled Under:

Αραβικό κανάλι παρουσιάζει ΑΓΝΩΣΤΕΣ ιστορίες του Ισλαμικού Κράτους... (ΒΙΝΤΕΟ)



Πρόκειται για μητέρες, κόρες, συζύγους και… βομβιστές αυτοκτονίας. 
Ένα αραβικό τηλεοπτικό σόου που προγραμματίζεται να προβληθεί κατά τον ιερό μουσουλμανικό μήνα του Ραμαζανιού, δείχνει τις ανείπωτες ιστορίες των γυναικών και του Ισλαμικού Κράτους, του Ιράκ και του Λιβάνου (ISIL).
Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, οι "Black Crows" εκπέμπουν πάνω από το Ραμαζάνι, πρωταρχική ώρα για τους τηλεθεατές στον αραβικό κόσμο και είναι η πρώτη τηλεοπτική σειρά που απεικονίζει τη ζωή υπό τον κανόνα του ISIL στη Συρία και το Ιράκ.
Παράγεται από την ομάδα MBC της Σαουδικής Αραβίας και η σειρά επικεντρώνεται στις ιστορίες των γυναικών που εθελοντικά ή εξαναγκαστικά εντάσονται στους τζιχαντιστές.
«Θέλαμε να πούμε πραγματικές ιστορίες που θα αντικατοπτρίζουν την άσχημη πραγματικότητα της τρομοκρατίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της MBC, Mazen Hayek, στα κεντρικά γραφεία του Ντουμπάι στο δίκτυο.
«Συνειδητοποιήσαμε ότι τα αραβικά μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν μπορούσαν πλέον να κάθονται και να παρακολουθούν, ενώ οι τρομοκρατικές ομάδες χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως κεντρικό μέρος του πολέμου τους». Ένα επεισόδιο παρουσιάζει ένα κορίτσι και τη γιαγιά του, όπου τους φέρονται σαν ζώα σε ένα ελεγχόμενο από το ISIL χωριό για να επιβιώσουν.
Μια ομάδα ένοπλων γυναικών της εξτρεμιστικής Hesba, τους διέταξε να εξαφανίσουν τα προϊόντα τους με το σκεπτικό ότι τα ζωϊκά σχέδια ήταν απαγορευμένα στο Ισλάμ. Αλλά η γιαγιά αρνείται να υπακούσει τη νέα εξουσία της Hesba. 
Η γιαγιά αυτή πυροβολήθηκε στο κεφάλι από ένα μέλος της Hesba.
Ένα άλλο επεισόδιο παρουσιάζει ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης για παιδιά με πολυβόλα και "ανθρώπινους στόχους", κρατούμενους από το ISIL.
«Οι σφαίρες είναι γρηγορότερες από τους ανθρώπους», λέει ένας τρομοκράτης και θυμίζει σε ένα παιδί που στοχεύει τους κρατούμενους που τρέχουν να κρυφτούν. «Σκοτώστε δύο ακόμη από αυτούς και μπορείτε να πάτε να δείτε τη μαμά σας».
Δείτε εδώ το τρέιλερ της σειράς:



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌