Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Filled Under:

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΑ LIDL – ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ SUPER MARKET – ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ !!

Η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας τι κάνει;  Τα «παίρνει»; Τι στο διάολο γίνεται πια; Είμαι φούρναρης (και όχι αρτοποιός) από το 1992. Βγάζω το ψωμάκι μου πουλώντας ψωμάκι με ιδρώτα, μόχθο και αίμα, ξενυχτώντας καθημερινά.
Τα παιδιά μου τα βλέπω 2 ώρες κάθε μέρα τα απογεύματα από τις…7 έως τις 9 που πρέπει να κοιμηθώ για να ξυπνήσω στις 2 τα ξημερώματα, με κρύο, χιόνια, βροχές και καύσωνα, για να πάω στον φούρνο μου και να ζυμώσω για να βγάλω το ψωμάκι μου.
23 χρόνια αυτή η δουλειά, χωρίς γιορτές, Σαββατοκύριακα, διακοπές. Ανελλιπώς και έντιμα κάθε μέρα προσπαθώ για την οικογένειά μου και τους 4 νόμιμους υπαλλήλους που απασχολώ στο μαγαζί μου.
Πληρώνω φόρους, ΦΠΑ και ίσως με την ίδια μου την ζωή, αφού το σύνδρομο των φουρναραίων εξαπανέκαθεν ήταν να πεθαίνουν από καρκίνο των πνευμόνων από το αλεύρι που αναπνέουμε καθημερινά και κατακάθεται εκεί.
Το ψωμί μου κοστίζει 0.43 λεπτά του ευρώ (χωρίς υπαλλήλους, απούλητα, φόρους, ενοίκιο). Μόνο υλικά, ρεύμα, νερό.
Και έρχονται τα Lidl και μου πουλάνε το ψωμί με… 0.34 λεπτά τον αφρό, με τα διογκωτικά, με ότι καρκίνο και «Ε» μπορεί να έχει ένα προϊόν και τρέχουν τα πρόβατα οι καταναλωτές και τα αγοράζουν. Το κακό όμως δεν είναι αυτό.
Έρχονται μετά στο μαγαζί μου και με λένε ΑΠΑΤΕΩΝΑ και ότι σε κάθε φρατζόλα οικονομάω 50 λεπτά!! Ακούτε κύριοι της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας; Εσείς που κωφέυετε και δεν μιλάτε καθόλου για του αλήτες που έχουν βάλει παράνομα ψωμί στα κωλοσούπερμαρκετ τους, κατεψυγμένο και αγνώστου προελεύσεως (ίσως από Κίνα, όπως οι τυρόπιτες που έρχονται με κοντείνερ)!
Πουλάνε 34 λεπτά την φρατζόλα. Πόσο πιο ξεφτίλα πια, για ότι πιο πολύτιμο για τον άνθρωπο. Το ψωμάκι…
Ο κλάδος μας τα τελευταία χρόνια εκτός του ότι ξεσκίστικε από τους απανταχού «πλυντηριάδες», αυτούς που θέλουν να ξεπλύνουν χρήμα από άλλες «περίεργες» δραστηριότητες, ανοίγοντας μαγαζιά φιλέτα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, έχει να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα των Γερμανών που γονατίζουν την ελληνική αρτοποίεια. Ξεσκίστε τους κύριοι της Ομοσπονδίας μας, διότι για κάθε κλείσιμο φούρνου, είστε ηθικοί αυτουργοί.
Απελπισμένος και θυμωμένος σας στέλνω αυτό το άρθρο να το διαβάσουν οι αναγνώστες. Να μην ξαναψωνίσουν τον ψωμένιο κατεψυγμένο «καρκίνο» που πασάρουν τα χειρότερα σούπερ μάρκετ που έχουν εμφανιστεί ποτέ στην Ελλάδα.
Για του λόγου το αληθές, σας στέλνω φωτογραφία από το έντυπο που έπεσε στα χέρια μου, από εξαγριωμένη πελάτισσά μου, που με είπε απατεώνα επειδή πουλάω το ψωμάκι του μισού κιλού 70 λεπτά…
athensmagazine.gr

7 σχόλια:

  1. ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΒΑΖΟΥΝΕ ΔΙΟΓΚΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΨΙΛΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΧΝΟΣ ΜΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΣΙΑΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΑΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΜΟΝΟ ΦΘΗΝΑ. ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΔΩΣΩ 30 ΛΕΠΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΙΡΙΞΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟ.ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΔΩΣΩ 30 ΛΕΠΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΙΣΩΣ ΑΝΕΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΘΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ. ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΥΣΙΔΑ. ΑΝ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΙΣΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΟΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΝΕ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΠΙ ΣΦΑΓΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν αγοράζεις ένα ελληνικό προϊόν, από ένα μικρό μαγαζί της γειτονίας σου βοηθάς την ελληνική οικογένεια που έχει το μαγαζί, την ελληνική οικογένεια του υπαλλήλου αυτού του μαγαζιού. Τους Έλληνες υπαλλήλους που δουλεύουν στην εταιρία που κάνει την διανομή και προμηθεύει το συγκεκριμένο μαγαζί. Τον Έλληνα χονδρέμπορα και τους Έλληνες υπαλλήλους του και τέλος τον Έλληνα παραγωγό. Αυτή η αλυσίδα υπάρχει σχεδόν σε κάθε εργασία και σε κάθε προϊόν. Σε μια τέτοια αλυσίδα μπορεί να δουλεύεις κι εσύ που διαβάζεις αυτό το μήνυμα. Σπάζοντας αυτήν την αλυσίδα πολλές ελληνικές οικογένειες θα πεινάσουν και όχι μόνο του μαγαζάτορα, όπως πολλοί μπορεί να νομίζουν. Ίσως λοιπόν πράγματι να είναι 0,20 λεπτά πιο ακριβό το ψωμί σε ένα φούρνο της γειτονίας σου. Αν σκεφτείς όμως πόσος κόσμος ζει από αυτά τα 0,20 λεπτά νομίζω πως αξίζει τον κόπο να τα δώσεις. Στο κάτω κάτω της γραφής παίρνεις κάτι φρέσκο, που ψήθηκε εκείνη τη μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο τα πιο αθλια αρθρα που εχω διαβασει.Καταρχας αν το μισο κιλο το εχει 0,70(που δεν εχω παρει ποτε απο απο φουρνο τοσο φθηνα) η διαφορα στη τιμη ειναι παρα πολυ μικρη(0,20).Παρολα αυτα ειναι προσφορα γιατι η αρχικη τιμη του κιλου ειναι ιδια με του φουρναρη.Υστερα ,ΟΛΑ τα market εχουν χαμηλοτερες τιμες στα παντα,γιατι το δηθεν απο φουρναρη αρθρο αναφερεται στα lidl?Ακομα και να ισχυε οτι καποιος σε λεει κλεφτη και απατεωνα ,ας παει να παρει το κινεζικο απο το market.Χαζος ο κοσμος δεν ειναι, και οτι ειναι κινεζικα κατεψυγμενα ξερει και οτι το αρθρο προπαγανδιζει,αλλιως η αναφορα του θα ηταν για ολα τα market.Και για να λεμε και του στραβου το δικιο ετσι ειναι ο ανταγωνισμος οταν καταργειται το μονοπωλιο.Τα μπακαλικα εκλεισαν απο τα super market,τα τυροπιταδικα απο τα everest,oι καφετεριες απο τα Coffee Island κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι απλά τα πράγματα. 30 ψωμιά απ το φούρνο (για ένα μήνα δλδ) κάνουν 21€, τα ίδια ψωμιά απ το lidl κάνουν 10€.
    Για μια σύνταξη 300€ τα 10€ είναι σοβαρή υπόθεση. Τα άλλα περί καρκίνων κλπ δεν τα σχολιάζω, είναι χαζομάρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τουλαχιστων στα Libl δουλεουν ελληνες πολιττες και ζουνε απο κει,και οχι ξενοι που εχουν γεμισει τους μικρους και μεγαλους φουρνους ολα ειναι ανακριβειες των φουρναρεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επίσης θα προσθέσω πως το γερμανικό τραστ όπως λέμε παραπάνω στο άρθρο σας στηρίζει περισσότερες Ελληνικές εταιρείες από ότι κάποια ελληνικά υπερμαρκετ που σε αντιστοιχία με αυτα έχει 50 με 60% περισσότερα ελληνικα προϊόντα. Ενώ κάποιοι άλλοι που το παίζουν ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ τα αντίστοιχα προϊόντα τους είναι γερμανικής προέλευσης και παραγωγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ Ο ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΝΩΡΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΨΩΜΙ ΕΝΩ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!! ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΣΥΖΥΤΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΑ LDL ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΛΑΣΤΙΧΑ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΤΟΥΣ!!!!!! ΓΕΜΑΤΑ ΑΠΟ Ε !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌