Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Filled Under: ,

ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥΣ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Οργιάζει το λαθρεμπόριο και στην αγορά του υγραερίου κίνησης με δεκάδες πρατήρια, σύμφωνα με το Έθνος, να κλέβουν στην αντλία, με το 20% να διακινείται παράνομα και τελικά με απώλειες για τα δημόσια ταμεία να φτάνει τα 20 εκατ. ευρώ ετησίως.
Παράγοντες της αγοράς αποδίδουν την έξαρση αυτή στην αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης καθώς πλέον η τιμή του τόνου αυξήθηκε στα 430 από τα 330 ευρώ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα τρεις είναι οι τρόποι παράνομης διακίνησης υγραερίου:
– ο πρώτος εντοπίζεται στην κλοπή στο ρεζερβουάρ με τη χρήση δεύτερης πλακέτας μέσω της οποίας παρακρατούνται διπλάσες ποσότητες από αυτές που πλήρωσε ο καταναλωτής
– ο δεύτερος είναι μέσω της πώλησης βιομηχανικού υγραερίου χαμηλότερης φορολογίας ως κίνησης. Μάλιστα οι εκτιμήσεις θέλουν πάνω από το 20% του υγραερίου κίνησης που πωλείται να προέρχεται από παραδόσεις υγραερίου βιομηχανίας καθώς το συγκεκριμένο είδος έχει ΕΦΚ 60 ευρώ ανά τόνο.
– ο τρίτος είναι η πώληση υγραερίου θέρμανσης ως κίνησης καθώς η διαφορά στον ΕΦΚ ανάμεσα στα δύο είδη είναι της τάξης των 0,21 ευρώ το λίτρο.»

3 σχόλια:

  1. nai kala etsi mas kleboyn aree exei tropoys poy den paei o noys sas,alla ki as eine etsi,th na fane aytoi oloi mazoi,oi polhtikoi trwne ta fraga ta pola

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα είναι να παρέμβει το κράτος και να τους πιάσουν αλλά ποιο κράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το έχω ξαναγράψει και άλλες φορές ότι το μεγάλο πάρτυ γίνεται στα διυλιστήρια.Αν θέλετε ψάξτε το λίγο.Ρίχνουν τις μεγάλες ευθύνες πάντα στους μικρούς.Κοιτάξτε ποιο είναι το πρώτο εξαγώγιμο προιόν για την Ελλάδα.Το πετρέλαιο και τα παράγωγα του.Από που ρε παιδιά μήπως βγάλαμε πετρέλαιο και αέριο και δεν το ξέρουμε?Απλώς στα διυλιστήρια ξεπλένεται ένα μεγάλο μέρος από τα πετρέλαια του ISIS.Ψάξτε το λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌