Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Filled Under:

Στροφή των Σκοπίων προς τη Βουλγαρία! ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ για τα εθνικά μας θέματα...



Μια πολύ επικίνδυνη προσέγγιση προς τη Βουλγαρία επιχειρεί να κάνει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση των Σκοπίων προς τη Βουλγαρία, μια προσέγγιση που εάν πετύχει τους στόχους της θα είναι εθνικά επικίνδυνη για τη χώρα μας.
Ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ έδωσε πρόσφατα σε συνέντευξή του στη Βουλγαρική Τηλεόραση ότι ο κάθε πολίτης των Σκοπίων που δηλώνει Βούλγαρος, θα μπορεί να προσδιορίζεται χωρίς κανένα πρόβλημα ενώ θα μπορεί και να διορίζεται κανονικά σε κρατικές θέσεις.
Από την άλλη, ο Ζάεφ έκανε λόγο για κοινή ιστορία των δύο χωρών, ενώ παραδέχτηκε εμμέσως ότι η Σκοπιανή γλώσσα είναι κομμάτι της Βουλγαρικής.
Φυσικά όλες αυτές οι δηλώσεις δεν γίνονται τυχαία, αντιθέτως στοχεύουν σε κάποια ανταλλάγματα. Οι Σκοπιανοί προσβλέπουν σε μια συμμαχία με τη Βουλγαρία, κάτι που φαίνεται και από τη Συνθήκη φιλίας που υπέγραψαν οι δύο χώρες πριν από μερικούς μήνες.
Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι η προσπάθεια να αναγνωριστεί η σχισματική ψευτο-«Μακεδονική» εκκλησία από το Πατριαρχείο Βουλγαρίας, την οποία οι Σκοπιανοί θα αποδεχτούν ως «μητέρα εκκλησία».
Καταλαβαίνουμε λοιπόν τους κινδύνους που εγγυμονεί μια τέτοια συμμαχία για τα Ελληνικά εθνικά θέματα και τα συμφέροντά μας... πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌