Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Filled Under:

Ο Κύβος Ερρίφθη! Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ! Είναι όμως αργά...

Ένα βήμα πριν την προκήρυξη του διαγωνισμού έναρξης των ερευνών για τον εντοπισμό και της εξόρυξη υδρογονανθράκων στα οικόπεδα της Κρήτης και του Ιονίου, βρίσκεται η Ελλάδα. Το βήμα αυτό είναι η δημοσίευση στην εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων των δύο διεθνών διαγωνισμών (Δυτικά και Νοτιοδυτικά της Κρήτης και του Ιονίου), για τα οποία έχουν κινητοποιηθεί πολύ ισχυροί Έλληνες αλλά διεθνείς παίκτες.
Ελπίδα είναι πως το επόμενο βήμα θα αποτελέσει η ανακήρυξη ΑΟΖ, μιας και βλέπουμε κινητικότητα από Ελλάδα, Αίγυπτο και Κύπρο.
Για το Βόρειο Ιόνιο πέλαγος ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει η Energean Oil and Gas ενώ για την περιοχή Δυτικά και Νοτιοδυτικά της Κρήτης η κοινοπραξία Total – ExxonMobil – ΕΛΠΕ.
Το δυστυχές στην όλη υπόθεση είναι πως όλα, πια, έχουν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ. Τα πιθανά-προσδοκώμενα έσοδα δεν θα πάνε στο ελληνικό κράτος αλλά στην εξυπηρέτηση του χρέους, δηλαδή στους δανειστές. Η Ελλάδα έχασε την τεράστια ευκαιρία που είχε και τώρα είναι αργά. πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌