Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Filled Under:

Νέα ΝΑΥΤΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΗΠΑ-Κίνας! ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ το Πεκίνο με τις κινήσεις των Αμερικανών...



Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας κατηγόρησε το Ναυτικό των ΗΠΑ ότι ένα αντιτορπιλικό εισήλθε στα χωρικά ύδατα της χώρας από το νησί Huangyan στη θάλασσα της Νότιας Κίνας χωρίς άδεια.
«Το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου, ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό εισήλθε στα ύδατα της ΛΔΚ 12 ναυτικά μίλια από το νησί Huangyang χωρίς την άδεια της κινεζικής κυβέρνησης. Το κινεζικό ναυτικό, σύμφωνα με το νόμο, έκανε έλεγχο κατά του αμερικανικού πλοίου και το προειδοποίησε να εγκαταλείψει την περιοχή» ανέφερε το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών, οι ενέργειες του πλοίου «υπονομεύουν τα συμφέροντα κυριαρχίας και ασφάλειας της ΛΔΚ». Σημείωσε, επίσης, ότι οι ενέργειες αυτές παραβιάζουν τους βασικούς κανόνες των διεθνών κανόνων και σχέσεων και εξέφρασε «μεγάλη δυσαρέσκεια».
Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα η Ρωσία και η Κίνα χαρακτηρίστηκαν ως οι κύριοι αντίπαλοι των ΗΠΑ στη νέα στρατιωτική στρατηγική του Πενταγώνου.

Με πληροφορίες από RIA Novosti πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌